Breidag

Breidag.nl
Eerstvolgende Breidag: 24 & 25 oktober2014

Eerstvolgende Breidag

24 & 25 oktober2014

Spotlight

 • HAAK AAN! BIJ CAMPAGNE BLOEM VAN NATIONAAL OUDERENFONDSHAAK AAN! BIJ CAMPAGNE BLOEM VAN NATIONAAL OUDERENFONDS

  Samen Breien is een project van het Nationaal Ouderenfonds Met dit project richten we gratis breiclubs op waar iedereen zich bij aan kan sluiten om te kletsen en uiteraard samen te breien of haken. De producten die worden gebreid worden verkocht op markten, braderieën en www.gemaaktdooroma.nl. De opbrengsten komen ten goede aan de breiclubs. Van dit geld kopen ze bijvoorbeeld nieuwe materialen.

  Haak aan!

  Speciaal voor het project Samen Breien is campagne BLOEM in het leven geroepen. We roepen iedereen op om zoveel mogelijk bloemen te haken of te breien voor het goede doel. Het is maar 10 minuten werk en iedereen kan het.

  De bloemen kunnen worden opgestuurd naar:
  Nationaal Ouderenfonds
  t.a.v. Milou van den Dool
  postbus 11
  3980 CA Bunnik

  Iedere bloem wordt voor €1,- verkocht op markten en beurzen. De opbrengsten komen volledig ten goede aan het project. Tijdens de Brei- en Haakdagen in Zwolle, is het Ouderenfonds aanwezig met een stand en een 'brei/haak-plein' waar ouderen zitten te breien of te haken. Hier worden de bloemen ook verkocht, op die manier kunt u het ouderenproject steunen! U kunt uiteraard ook uw gehaakte bloemen inleveren.
 • Monique Boonstra van KantwerkMonique Boonstra van Kantwerk

  De Nederlandse ontwerpster van 'Kantwerk' is in Zwolle de hoofdgast van de Brei- en Haakdagen.
  Monique is een bekende en populaire ontwerpster van vele prachtige kanten omslagdoeken. Haar schitterende ontwerpen zijn op Ravelry te koop en natuurlijk ook op de beurs verkrijgbaar. Hou deze site in de gaten want er worden nog signeersessie's met Monique gepland!

  Verder geeft Monique nog diverse workshops tijdens de Breidagen, o.a. voor beginners wanneer u wilt leren kantbreien.
 • Ravelry groepRavelry groep

  Sinds kort heeft de Brei- en Haakdagen ook een eigen Ravelry groep. Ravelry is een wereldwijde online community speciaal voor breiers. Hier kunt u lid worden van de groep en meepraten over de beurs, en online andere bezoekers ontmoeten. Een soort Facebook voor breiers, dus.

  Hier kunt u lid worden van de Ravelry groep. Mocht u zelf nog geen account hebben, dan kunt u zich gratis aanmelden bij Ravelry.com. Ter ondersteurning vindt u hier een hele handige handleiding, gemaakt door Puk Vossen.

  Overigens gaan we u tijdens de beurs in Amersfoort, helpen bij het Social Media gebeuren. Een treinstel (Rijtuigenloods immers), wordt ingericht als Social Media Point. U wordt geholpen bij het aanmaken van een account, bijvoorbeeld op Ravelry of Facebook. Ook kunt u uiteraard vragen stellen of advies vragen.
 • BollenbakBollenbak


  Zoals alle brei- en haakliefhebbers heb je vast wel bolletjes wol liggen waar je niks meer mee doet. Wol of katoen waar je geen band mee hebt en die je niet (meer) charmeren. Neem ze mee naar Breidag en Haakdag en ruil het in het Atelier om voor een bolletje waar je spontaan verliefd op bent geworden! Hierbij gaat het vooral om de emotionele waarde, niet om waarde in geld. Voor de hygiëne en netheid willen we je vragen je bolletje wol (of katoen) mee te nemen in een doorzichtige plastic verpakking.
  Blijft er toch wat over, dan gaat dit naar een theatergroep die voorstellingen maakt, in een volledig met buurtbewoners gebreide omgeving.

  Graag voor elk bolletje die wordt ingeleverd, ook weer 1 bolletje meenemen!

Second Events
Evenementenbureau Second Events
De Haven 1
9468 CP ANNEN
Telefoon: 0592 273903
Fax: